„Szokujące potrawy” w Kazachstanie

Podziel się:

fot.TVN 

W kolejnym odcinku „Szokujących potraw” wybierzemy się do Kazachstanu – kraju kontrastów. Z jednej strony można podziwiać tu dzikie, zielone stepy, z drugiej zaś nowoczesne i szybko rozwijające się miasta. Jarek Nowak uda się do Ałmaty, by dowiedzieć się, co jest najdziwniejszym przysmakiem Kazachów. 

W piątym odcinku prowadzący odwiedzi tradycyjną rzeźnię i największą na świecie farmę wielbłądów. Co tym razem wyląduje na jego talerzu? Spróbuje głowy owcy, wielbłądziny oraz koniny, która uważana jest przez lokalną ludność za kazachski doping. Miejscowi kultywują tu kulinarne tradycje i dawne zwyczaje – żadna część mięsa nie może się zmarnować. Samo przygotowanie dania jest prawdziwą celebracją. W odcinku zobaczycie naprawdę szokujące dania, na widok których dostaniecie gęsiej skórki!

fot. Jacek Klisowski

fot. Jacek Klisowski

fot. Jacek Klisowski

fot. Jacek Klisowski

PREMIERA TRAVEL CHANNEL: 22 CZERWCA, SOBOTA, GODZ. 10.50
EMISJA TVN: 24 CZERWCA, PONIEDZIAŁEK, GODZ. 22.30
(org.)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *