Kuchnia regionalna Roberta Makłowicza w programie „MasterChef Junior”

Podziel się:

fot.org 

W trzecim odcinku kulinarnej rozgrywki pojawi się prawdziwy ekspert od kuchni polskiej i światowej. Robert Makłowicz sprawdzi, jak kandydaci na MasterChefa poradzą sobie z daniami regionalnymi. Kolejnym zadaniem dla kucharzy będzie przygotowanie pierogów w trzech odsłonach.

Najlepiej gotujące dzieci w Polsce przystępują do rywalizacji o zwycięstwo w IV edycji programu. Pierwszym wyzwaniem dla kandydatów na MasterChefa będzie przygotowanie dania regionalnego. Ich smak oceni prawdziwy ekspert od kuchni polskiej i światowej – Robert Makłowicz. Uczestnicy, których potrawy najbardziej zasmakują jurorom, otrzymają specjalną nagrodę i będą bezpieczni
w kolejnej konkurencji.

Pozostali zawodnicy zostaną dobrani w pary i dostaną do wykonania kolejne zadanie. Tym razem będą przygotowywać pierogi w trzech odsłonach – mięsnej, wegetariańskiej i słodkiej. Dodatkowo do każdej potrawy kucharze muszą stworzyć sos lub omastę. Utrudnieniem okaże się konieczność ręcznego wyrobu ciasta. Ten, kto poradzi sobie najsłabiej, opuści kuchnię MasterChefa i odpadnie
z programu.

Emisja 3 odcinka w niedzielę 17 marca o godz. 20:00 w TVN!

(.org.)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *