GIS ostrzega przed bakterią w znanej przyprawie.Wyofano już partię produktu.

Podziel się:

fot.Pixabay 

Głowny Inspektorat Sanitarny ostrzegł  w komunikacie o wykryciu bakterii Salmonella Typhimurium w produkcie „Gorczyca biała cała” 30 g marki Prymat.

Jak informuje GIS ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie Salmonella Typhimurium w produkcie „Gorczyca biała cała” 30 g marki Prymat ,numer partii 1298133, data minimalnej trwałości 05.2022 w laboratorium Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykazało obecność Salmonella Typhimurium w 4 z 5 badanych próbkach produktu.

GIS ostrzega że spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Firma Prymat Sp. z o. o. poinformowała, że zidentyfikowała wszystkich odbiorców kwestionowanej partii wyrobu gotowego i zwróciła się do nich z prośbą o wstrzymanie dystrybucji wskazanej partii produktu i zwracania jej do magazynu firmy.

Firma Prymat Sp. z o.o. zaprasza wszystkich klientów, którzy dokonali zakupu gorczycy ze wskazanym w komunikacie numerem partii i mają jakiejkolwiek pytania, do kontaktu telefonicznego pod numerem (32) 47 33-833 lub poprzez formularz kontaktowy na stronie www.prymat.pl. Firma zapewnia, że każde zgłoszenie zostanie rozpatrzone indywidualnie.

(GIS.)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *